Μιχάλης Σέρβος

Παράγοντες, μπροστά στο άγαλμα του Παπανικολάου. Τρίτη από αριστερά, μπροστά, η γενική πρόξενος, Αδαμαντία Κλώτσα και πρώτος από αριστερά, πίσω, ο Μιχάλης Σέρβος.
Του Σταύρου Μαρμαρινού.

ΤΑΜΠΑ. Ο Δρ. Γεώργιος Παπανικολάου, ο ομογενής ιατρός που επινόησε τη γνωστή σ’ όλο τον κόσμο μέθοδό του για τον εντοπισμό του καρκίνου της μήτρας με την οποία σώθηκαν και συνεχίζουν να σώζονται εκατομμύρια γυναίκες, «επέστρεψε» στον ίδιο τόπο στο Μαϊάμι, όπου δημιούργησε και διεύθυνε ερευνητικό εργαστήριο για την καταπολέμηση του καρκίνου, λίγο πριν πεθάνει το 1962.

«Επέστρεψε», χάρη στην πρωτοβουλία του Μιχάλη Σέρβου, παλαιού παράγοντα της ομογένειας της Φλόριδας, προέδρου τώρα του Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής, το οποίο ανέλαβε την κατασκευή και τοποθέτηση του αγάλματος του δρ. Παπανικολάου στην είσοδο του Ινστιτούτου Ερευνών για τον Καρκίνο στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι.

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος έγιναν αυτές τις μέρες, παρουσία της γενικής προξένου της Ελλάδος στην Τάμπα, Αδαμαντίας Κλώτσα, παραγόντων του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, και ομογενών. Επιστολή έστειλε ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, Αλέξης Τσίπρας.

Στην πλάκα που βρίσκεται στη βάση του αγάλματος, με ονόματα δωρητών, ο κ. Σέρβος σημειώνει ότι ο μεγάλος Ελληνας επιστήμονας γεννήθηκε το 1883 στην Κύμη της Εύβοιας και πέθανε το 1962 στο Μαϊάμι και ότι είναι από τους πρωτοπόρους ερευνητές στην Κυτταρολογία, ο πατέρας της Αποφολιδωτικής Κυτταρολογίας και ο εφευρέτης του Παπ-Τεστ. Σημειώνει, επίσης, τη ρήση του πατέρα του Ιατρικής, Ιπποκράτη, “κάλλιον προλαμβάνειν, παρά θεραπεύειν”, την οποία εφάρμοσαν ο δρ. Παπανικολάου και η σύζυγός του, Ανδρομάχη.



Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής, Μιχάλης Σέρβος.
Ο κ. Σέρβος έδωσε στη δημοσιότητα τα εξής ονόματα δωρητών: Ελένη Αναστασόπουλου, Ελευθερία Μπούμπαρη, Πόλα Ντάμης, Βελουθίτσα Δρυμόνη, Μαρία Κέτσιου, Ευαγγελία Κολιτσόπουλου, Σούζαν Ματαράγκα, Μαρίνα Μάζα, Φέη Παυλόπουλου, Λεμονιά Πουμάκη, Θεοδώρα Σέρβου και Σύλβια Σταματόγλου.

Η τελετή των αποκαλυπτηρίων του αγάλματος έγινε στον υπαίθριο χώρο, αλλά πραγματοποιήθηκε και εκδήλωση μέσα στις εγκαταστάσεις του ερευνητικού κέντρου με ομιλίες παραγόντων.

Ο κ. Σέρβος, κατά την ομιλία του, αφού αναφέρθηκε στη σωτήρια ανακάλυψη από τον δρ. Παπανικολάου, του Παπ-Τεστ, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο κέντρο ερευνών για τον καρκίνο Sylvester Comprehensive Cancer Center για την αποδοχή της δωρεάς. Ευχαρίστησε, επίσης, το προσωπικό του Κέντρου αυτού για τη βοήθειά του, καθώς και όλους τους δωρητές.

Τόνισε, ακόμα, ότι η θέση του αγάλματος έχει νόημα, με την ελπίδα ότι οι έρευνες του δρ. Παπανικολάου θα συνεχιστούν στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, ενώ υπογράμμισε ότι γίνεται προσπάθεια να προωθηθούν τα ιδανικά του Ελληνισμού σ’ όλο τον κόσμο. Είπε, επίσης ότι το Ιδρυμα Ελληνισμού έχει απευθύνει αίτημα στην Ουνέσκο να ανακηρυχθεί η 13η Μαϊου, ημέρα γεννήσεως του δρ. Παπανικολάου, Παγκόσμια Ημέρα του Παπ-Τεστ. Ο κ. Σέρβος κατέληξε, τονίζοντας ότι “ο Ελληνισμός είναι η τέλεια μέθοδος σκέψης”.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή που έστειλε, ευχαριστεί για την πρόσκληση που του έγινε να παραστεί στην τελετή και προσθέτει: “Η ανάδειξη προσωπικοτήτων παγκοσμίου κύρους, όπως ο Παπανικολάου, αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής σε έναν επιφανή Ελληνα, τα έργα του οποίου προσέφεραν τόσα πολλά στην ανθρωπότητα.

Ο Παπανικολάου διέπρεψε και έκανε περήφανη την γενέτειρά του, Κύμη, αλλά και ολόκληρο τον Ελληνισμό”. Συνεχάρη, τέλος, για την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής και το έργο του.

Για τη σημασία της τοποθέτησης του αγάλματος, τους συμβολισμούς της και την προσφορά της Ομογένειας, γενικότερα, μίλησε η γενική πρόξενος κ. Κλώτσα. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία εξέφρασαν εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου οι οποίοι υπογράμμισαν την ανεκτίμητη υπηρεσία που πρόσφερε στην ανθρωπότητα ο δρ. Παπανικολάου.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής, Μιχάλης Σέρβος, που είχε την πρωτοβουλία για το άγαλμα του δρ. Γεώργιου Παπανικολάου, ενώ μιλά κατά την τελετή στο Μαϊάμι..
πηγη





ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΧΑΛΗ ΣΕΡΒΟΥ   
 Η κεντρική πλατεία στην Σωπική Πωγωνίου είναι αφιερωμένη στο όνομα του Μιχάλη Σέρβου, που το πάθος του για τον Ελληνισμό τον κάνουν να ξεχωρίζει στον Ηπειρωτικό μας χώρο και τον καθιστούν εμπνευστή μεγάλων έργων, που αφήνει πίσω του παρακαταθήκη στην Ήπειρο και στην Ομογένεια της Αμερικής.



ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΕΡΒΟΣ
(ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΩΔΩΝΑΙΟΣ)
ΙΔΡΥΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
WWW.HELLENES.COM
P.O. BOX 6434 
CLEARWATER, FLORIDA 33758 U.S.A.

TEL # 727-482-4958        FAX # 727-517-3675
E-MAIL : DODONAIOS@AOL.COM

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ο Μιχάλης Σέρβος γεννήθηκε στα Γιάννινα το 1948.
Η οικογένειά του έλκει την καταγωγή της από την Σωπική
της Βορείου Ηπείρου. Είναι παντρεμένος με την Θεοδώρα
και έχει μια κόρη την Ευανθία και ένα γιό τον Βασίλη.
Έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Πωγωνιανή, Ιωαννίνων,
Ηπείρου. Μετανάστευσε στις Η.Π.Α. 14 ετών μαζί με τους
γονείς του. Είναι τόσο μεγάλη η λατρεία του για τον Αρχαίο
Ελληνικό Πολιτισμό, που υιοθέτησε το ψευδώνυμο
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΩΔΩΝΑΙΟΣ
 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
 
Ιδρυτής και Πρόεδρος της Μεταφορικής Εταιρείας, FREIGHTZ SHIPPING COMPANY, με Ιστοσελίδα WWW.FREIGHTZ.COM, η οποία αναπτύσσει δραστηριότητα παγκοσμίως.




ΣΠΟΥΔΕΣ
Απόφοιτος του GEORGE WASHINGTON HIGH SCHOOL, της Νέας Υόρκης.
Παρακολούθησε μαθήματα BUSINESS ADMINISTRATION στο CITY COLLEGE, της Νέας Υόρκης.
Σπούδασε στην Σχολή RCA INSTITUTE της Νέας Υόρκης, Σκηνοθέτης και Παραγωγός της Τηλεόρασης.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΔΑΣ
Ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος του Συλλόγου των Ηπειρωτών της Φλώριδας των Η.Π.Α.
Ιδρυτής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Φλώριδας των Η.Π.Α.
Διατηρούσε επί (5) χρόνια δίωρη εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή, αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου το οικονομικό βάρος, ενημερώνοντας την ομογένεια της Φλώριδας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για τα Εθνικά μας θέματα με έμφαση το Βόρειο Ηπειρωτικό ζήτημα.
Διοργάνωσε με επιτυχία (3) τρία Εθνικά Συνέδρια της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής, στο CLEARWATER της Φλώριδας των Η.Π.Α.
1. 1997 ------------------------- 30ον Συνέδριο
2. 2003 ------------------------- 33ον Συνέδριο
3. 2005 ------------------------- 34ον Συνέδριο
Καθιέρωσε το (ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΣ), τιμώντας την Μνήμη της Ηπειρώτισσας Ολυμπιάδος Μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, για να απονέμεται κάθε χρόνο σε επίσημο δείπνο, σε κάποιο άτομο που προσέφερε τις υπηρεσίες του στον Ηπειρωτισμό και στην Ήπειρο.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΛΩΡΙΔΑΣ
Ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Φλώριδας των Η.Π.Α.
Πρωτοστάτησε στην δημιουργία του PLATO ACADEMY CHARTER SCHOOL, σε αυτό το Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο στο CLEARWATER της Φλώριδας των Η.Π.Α., οι μαθητές από όλες τις Εθνικότητες του κόσμου, διδάσκονται στην Ελληνική Γλώσσα. Σήμερα 5 σχολεία λειτουργούν στην περιοχή της Φλώριδας.
Με πρωτοβουλία του και με την ιδιότητα του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Φλώριδας, κατέθεσε πρόταση στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, για την δημιουργία Προξενείου στην Τάμπα.  Το αίτημα αυτό έγινε αποδεκτό από την Βουλή των Ελλήνων και σήμερα λειτουργεί το Γενικό Προξενείο στην Τάμπα της Φλώριδας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Δώρισε τον μπρούτζινο  Ανδριάντα του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΚΡΙΕΚΟ, του πρώτου Έλληνα, που αποβιβάστηκε στην Δυτική Ακτή της Φλώριδας της Αμερικής στις 14 Απριλίου 1528, που τοποθετήθηκε στο CLEARWATER BEACH της Φλώριδας των Η.Π.Α.
Συν ιδρυτής του ATHENIAN ACADEMY CHARTER SCHOOL του πρώτου Ιστορικού Δημοσίου Δημοτικού Σχολείου στο DUNEDIN της Φλώριδας, που διδάσκεται η Ελληνική Γλώσσα με επιτυχία.
 


ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Θήτευσε Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής.
Κατέθεσε πρόταση στο Υπουργείο Μεταφορών της Ελλάδος, για την μετονομασία του Αερολιμένος των Ιωαννίνων σε όνομα ( ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΠΥΡΡΟΣ ).  Το αίτημα αυτό έγινε αποδεκτό από την Ελληνική Κυβέρνηση και το Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων σήμερα ονομάζεται ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΠΥΡΡΟΣ.
Μετά την μετονομασία δώρισε την Προτομή του Βασιλιά Πύρρου, για να τοποθετηθεί στο Αεροδρόμιο, τιμώντας την μνήμη του Στρατηλάτη Πύρρου του Μέγα.
Είναι ο εμπνευστής για την κατασκευή του Αγάλματος της Ηπειρώτισσας Ολυμπιάδος Μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.  Το Άγαλμα αυτό φιλοτεχνήθηκε με την οικονομική υποστήριξη των Ηπειρωτών και Φίλων της Αμερικής.
Το Άγαλμα της Ολυμπιάδος τοποθετήθηκε στην κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων που μετονομάστηκε σε (ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ) μετά από αίτημα του, προς τον Δήμαρχο των Ιωαννίνων κ. Νίκο Γκόντα.
Τίμησε τους Σωπικιώτες στην Βόρειο Ήπειρο με την δωρεά, του μνημείου των Βαρελοποιών, που τοποθετήθηκε στην Σωπική.
Δώρισε στην Πόλη των Ιωαννίνων, την Πρωτεύουσα της Ηπείρου, το Σύμβολο των Ηπειρωτών τον Ανδριάντα του Βασιλιά Πύρρου που τοποθετήθηκε στην ομώνυμη (ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΡΡΟΥ) στα Ιωάννινα. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Εμπνευστής και πρωτοπόρος για την έκδοση του Βιβλίου με τίτλο ΕΛΛΗΙΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ σε (3) Γλώσσες, την Ελληνική, Αγγλική και Αλβανική.  Το περιεχόμενο του Βιβλίου είναι η Ιστορική αναδρομή της Βορείου Ηπείρου, μαζί με όλες τις Συμφωνίες, τα Δικαιώματα των Βόρειο Ηπειρωτών σαν αναγνωρισμένη Μειονότητα διεθνώς.  Επίσης περιέχει τους αγώνες και τις δραστηριότητες της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής με συγγραφέα τον διακεκριμένο καθηγητή Πανεπιστημίου Θράκης τον κ. Φάνη Μαλκίδη.
Εμπνευστής για την κατασκευή του Αγάλματος της Πωγωνήσιας Μάνας.  Το Άγαλμα αυτό φιλοτεχνήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του αείμνηστου Χρήστου Πλιάτσικα και τοποθετήθηκε στην Πωγωνιανή, Ιωαννίνων, Ηπείρου με την Παραδοσιακή Τοπική Ενδυμασία.  Η Πωγωνιανή είναι τόπος καταγωγής του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια.
. Καθιέρωσε το (ΠΥΡΡΕΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ) τιμώντας την Μνήμη του Στρατηλάτη Πύρρου του Μέγα, να απονέμεται σε κάθε Εθνικό Συνέδριο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής σε επίσημο δείπνο, σε κάποιο άτομο που προσέφερε τις υπηρεσίες του, στον Ηπειρωτισμό και στην Ήπειρο.
Με πρωτοβουλία του, πραγματοποιήθηκε η δωρεά μέρος της Βιβλιοθήκης, από την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής, προς το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων. .
ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής.
Με πρωτοβουλία του, δημιούργησε Ιστοσελίδα.  Στόχος της Ιστοσελίδας αυτής, είναι να προωθήσει Παγκοσμίως τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό, WWW.HELLENES.COM  
Καθιέρωσε το ( ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ) τιμώντας την Μνήμη του ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ, Ιδρυτού της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, για να  απονέμεται σε επίσημη εκδήλωση   σε προσωπικότητες που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, στον Ελληνισμό και στην Ανθρωπότητα. Το δεύτερο (ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ) έγινε  απονομή προς την Αυτού Εξοχότητα τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Δημιούργησε το πρώτο στην Αμερική Ελληνικό Κοιμητήριο με το όνομα ΜΟΡΦΕΑΣ,  με επιγραφή στην είσοδο, ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΠΑΣΑ ΓΗ ΤΑΦΟΣ στο PALM HARBOR της Δυτικής Φλώριδας, που αποτελεί τμήμα του  CURLEW HILLS MEMORIAL GARDENS CEMETERY με ιστοσελίδα WWW.CURLEWHILLS.COM  . Αυτό το έργο αποτελεί ένα κομμάτι της Ιστορίας του Ελληνισμού της Αμερικής.
ΕΛΛΗΝΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΔΑΣ
Ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος της πρώτης και Ιστορικής  Ελληνοαμερικάνικης Κοινότητας Φλώριδας, με ιστοσελίδα www.hellenes.co
Με πρωτοβουλία του, πραγματοποιήθηκε η αγορά του κτιρίου (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ) με διεύθυνση 1749 Harpoon Drive, Holiday Florida 34690.
Καθιέρωσε την Γιορτή του  τριήμερου Ελληνικού Καρναβαλιού που οργανώνεται κάθε χρόνο στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Holiday της Φλώριδας, με ιστοσελίδα www.intercarnival.com
Με πρωτοβουλία του, πραγματοποιήθηκε η κατασκευή της Ελληνικής Πλατείας με το όνομα Πλατεία Ελευθερίας στο Holiday της Φλώριδας των Η.Π.Α,
Πρωτοστάτησε στην δημιουργία του πρώτου Ελληνοαμερικάνικου Μνημείου Πεσόντων, αφιερωμένο στους Αμερικανούς και Έλληνες που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία μας, στο Holiday της Φλώριδας.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ
Ιδρυτής του Κινήματος για την δημιουργία ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ με επίσημη ιστοσελίδα WWW.HELLENES.INFO
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
Είναι ο εμπνευστής για την δημιουργία της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής ΒορειοΗπειρωτικού Αγώνα με επίσημη Ιστοσελίδα WWW.PSEVA.COM
ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Το έργο του, η προσφορά του και η πλούσια δραστηριότητά του προς την Ομογένεια και γενικότερα στον Ελληνισμό
αναγνωρίστηκαν από την Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες
και την Ομογένεια.
  Συγκεκριμένα του απενεμήθησαν
οι εξής διακρίσεις:
ΑΝΑΓΝΩΡΊΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΗΡΥΚΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ  ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Το Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων για την προσφορά του στον Ελληνισμό.
Το Χρυσό Κλειδί της Πόλης του CLEARWATER  της Φλώριδας, από τον Δήμαρχο κ. FRANK HIBBARD, για την δωρεά του Ανδριάντα, του πρώτου Έλληνα ( ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΚΡΙΕΚΟ ) που αποβιβάστηκε στην Δυτική  Ακτή της Φλώριδας της Αμερικής στις 14 Απριλίου 1528.
Τιμήθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φλώριδας για την πλούσια δραστηριότητά του, κατά την διάρκεια της Προεδρίας του.
Τιμήθηκε από το Ελληνο Αμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο για την προσφορά του στην προώθηση και δημιουργία των πρώτων Ελληνο Αμερικανικών Δημοσίων Δημοτικών Σχολείων CHARTERS που διδάσκεται η Ελληνική Γλώσσα σε Έλληνες και Αμερικανούς.
Τιμήθηκε με το ( ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ) από τον Σύλλογο των Ηπειρωτών Φλώριδας για την προσφορά του, κατά την διάρκεια της Προεδρίας του.
Τιμητική διάκριση από τον Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Νίκο Γκόντα, με το ασημένιο μετάλλιο της Πόλης των Ιωαννίνων, για την προσφορά του, στην Πόλη των Τεχνών και των Γραμμάτων στην Πρωτεύουσα της Ηπείρου τα Ιωάννινα.
Τιμήθηκε από τον Μακεδονικό Σύλλογο Φλώριδας ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, για την τοποθέτηση του Αγάλματος της Ολυμπιάδος στην Πρωτεύουσα της Ηπείρου τα Ιωάννινα.
Τιμητική διάκριση από την Ομοσπονδία Ελληνικών Οργανώσεων του Σικάγου, για την προσφορά του στον Ελληνισμό.
Τιμήθηκε με Περγαμηνή μετά Μεταλλίου από τον Σύνδεσμο Πωγωνησίων Βορείου Ηπείρου για την πρωτοβουλία του, στην τοποθέτηση του Αγάλματος της Πωγωνήσιας Μάνας στην Πωγωνιανή, Ιωαννίνων, Ηπείρου.
Τιμήθηκε με το Κλειδί της Πόλης του TARPON SPRINGS της Φλώριδας, από την Δήμαρχο κ. Beverly Billiris, για την προσφορά του στην Ελληνο Αμερικάνικη Κοινότητα.
Ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης, από την Κοινότητα Σωπικής Βορείου Ηπείρου, για την προσφορά του, στην Σωπική, στην Ήπειρο, στην Ελλάδα και στον Ελληνισμό της Αμερικής.
Ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος της ΕλληνοΑμερικάνικης Κοινότητας Φλώριδας των Η.Π.Α.
Οι Σωπικιώτες τίμησαν με την ονομασία της κεντρικής πλατείας του χωριού, σε πλατεία ΜΙΧΑΛΗ ΣΕΡΒΟΥ για την προσφορά του στην Ήπειρο και στην ομογένεια της Αμερικής και τοποθέτησαν την προτομή του στο κέντρο της πλατείας στην Σωπική Πωγωνίου.
Συγχαρητήρια θερμά στους Σωπικιώτες και στην Επαρχία Πωγωνίου για την απόφαση να ονομαστεί η κεντρική πλατεία Σωπικής Πωγωνίου, πλατεία Μιχάλη Σέρβου. Πάντα άξιος στον Μιχάλη Σέρβο από την σύζυγο Θεοδώρα, από τα παιδιά, Βασίλειος και Ελένη Σέρβου, τον Ιατρό Γιάννη και Ευανθία Χελιδονά, τα εγγόνια, Δημήτριος, Μιχάλης και Θεοδώρα.