Κιβωτός του Κόσμου - Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στη δομή της Χίου

 

Αγαπητοί μας φίλοι και συμπαραστάτες,

θερμοί χαιρετισμοί από την Κιβωτό του Κόσμου.

Ελπίζουμε να είστε καλά!

Με το email αυτό με χαρά σας ενημερώσουμε για την επίσκεψη, που πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στην Κιβωτό του Κόσμου – Αιγαίου την Τρίτη 7/9/2021.

Με μεγάλη τιμή και χαρά ο πατήρ Αντώνιος με την πρεσβυτέρα του και τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου υποδέχτηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο και την συνοδεία του.

Ο Αρχιεπίσκοπος, αφού άκουσε το τραγούδι της Κιβωτού, χαιρέτησε και ευλόγησε ένα ένα τα παιδιά, τα οποία προσέφεραν συμβολικά ένα λουλούδι ή βότανο από το παιδικό μας χωριό και είχε μαζί τους σύντομη συζήτηση.

Στην συνέχεια όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στον χώρο της πλατείας, όπου τα παιδιά είχαν ετοιμάσει ένα μικρό καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Ο μικρός μας Νώε με την χορωδία άνοιξε το πρόγραμμα με το τραγούδι «Αλληλούια».

Στη συνέχεια ο πατέρας Αντώνιος, αφού καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στο έργο της Κιβωτού του Κόσμου και τους σταθμούς της Κιβωτού του Αιγαίου στο παιδικού χωριού στο Αίπος της Χίου τα 7 χρόνια της λειτουργίας του.

Στην συνέχεια την σκηνή κατέλαβε η θεατρική ομάδα της Κιβωτού του Κόσμου Αιγαίου, η οποία κατάφερε να συγκινήσει τον Αρχιεπίσκοπο και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους με το θεατρικό δρώμενο που παρουσίασε με θέμα το έργο της Κιβωτού του Κόσμου.

Το πρόγραμμα έκλεισε με επίλογο από τον διευθυντή της δομής ο οποίος έδωσε τον λόγο στον Αρχιεπίσκοπο.

Αφού έβγαλε ο Αρχιεπίσκοπος από πάνω του κάθε τι πολύτιμο, απευθύνθηκε προς τα παιδιά λέγοντας πως στην Κιβωτό πρέπει κάποιος να εισέρχεται «γυμνός»…

Κάλεσε έπειτα όλα τα παιδιά να καθίσουν κοντά του και συγκινημένος με πατρική στοργή τους μίλησε για το παρελθόν του και το πώς και ο ίδιος υπήρξε πρόσφυγας από την Κωνσταντινούπολη.

Παρομοίασε την Κιβωτό με αετοφωλιά μέσα από την οποία θα βγουν ηγέτες, όπως επίσης ότι όπως η παλαιά Κιβωτός του Νώε έκρυβε μέσα της ότι πιο πολύτιμο υπάρχει,

έτσι και τα παιδιά της Κιβωτού είναι πολύτιμα και είναι αυτά πού θα καθορίσουν το μέλλον.

Ο εγκάρδιος και πατρικός του λόγος του πραγματικά άγγιξε και συγκίνησε τα παιδιά μας.

Μετά τον λόγο του Αρχιεπισκόπου, τα παιδιά προσέφεραν ένα χειροποίητο καραβάκι και έλαβαν το κάθε ένα, ένα σταυρό και την εικόνα της Παναγίας μας.

Ακολούθησε ένας μπουφές με κεράσματα υπό τα τραγούδια της καλλίφωνης χορωδίας μας. Παρότι ο προγραμματισμένος χρόνος είχε κατά πολύ ξεπεραστεί,

ο Αρχιεπίσκοπος θέλησε μαζί με τα παιδιά να επισκεφτεί και το σπιτάκι του Ντορή, του μικρού γαϊδαράκου που συμμετείχε και εκείνος στο θεατρικό δρώμενο.

Έτσι, μαζί με τον πατέρα Αντώνιο το επισκέφτηκαν, μίλησε και γέλασε με τα παιδιά, γνωρίζοντας και τα υπόλοιπα ζωάκια, την αγελάδα, τα πρόβατα και την μαμά γαϊδούρα.

Στην συνέχεια όλα τα παιδιά συνόδευσαν τον Αρχιεπίσκοπο προς την έξοδο, όπου και τον αποχαιρέτησαν.

Με την αποχώρησή του τα παιδιά ένιωσαν πως αποχαιρετούν έναν δικό τους άνθρωπο και όπως είπε και η μικρή Μ. «Ο Αρχιεπίσκοπος είναι πολύ καλός άνθρωπος…»

Στον παρακάτω σύνδεσμο wetransfer υπάρχουν φωτός και βίντεο από την επίσκεψη.

https://we.tl/t-RlOdHRaELE

Παρακαλούμε στην αγάπη σας για την προβολή του.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε στα τηλέφωνα

26570 31005-6 & στο παρόν email.

Με εκτίμηση,

Βαρτζιούμα Μαρία

Κιβωτός του Κόσμου Ηπείρου

Πωγωνιανή Ιωαννίνων, Τ.Κ. 44002

Τηλ.: 26570 - 31005 & 31006

www.kivotostoukosmou.org

Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός - Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας & Προστασίας Μητέρας & Παιδιού

Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2018 στον π. Αντώνιο και την Κιβωτό του Κόσμου για την κοινωνική τους προσφορά

Ενισχύστε το σκοπό μας με κλήση στο 19828 (2,60€/κλήση με ΦΠΑ & τέλος σταθερής τηλεφωνίας) ή μήνυμα στο 19828 από όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας (2,48€/κλήση ή sms με ΦΠΑ). Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος κινητής τηλεφωνίας 12% ή 15% ή 18% ή 20% ανάλογα το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού) ή καλώντας στο 901 11 170 170 (3,71€/κλήση εντός δικτύου ΟΤΕ).

Κάντε παρακαλώ ένα like στη σελίδα μας στο Facebook κι εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube.

https://www.facebook.com/kivotostoukosmougr/

https://www.youtube.com/channel/UC7Pr4A0zsOsDjxBtnDu-hLg

Λογαριασμός Eurobank : 0026 0178 870100 872073

Λογαριασμός Πειραιώς : 5023 032595 870


Δύο νέα βραβεία

ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ ΕΝ ΒΟΣΤΙΝΗ (ΜΕΡΟΣ 1ο+2ο)

✅ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 11 ΚΑΙ 12: Εκδηλώσεις ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ

#Vostiniotis▼