Προς τον Δήμαρχο Πωγωνίου-Δημοτικό Συμβούλιο


Προς
Τον Δήμαρχο Πωγωνίου-Δημοτικό Συμβούλιο
Κ. Κώστα Καψάλη
Αγαπητέ Δήμαρχε
Έγινα κοινωνός από το διαδίκτυο και επίσημη προβολή, φύλλου γεωφυσικού χάρτη με επισημειωμένες θέσεις εγκατάστασης 3 αιολικών πάρκων δύο στο βουνό Νεμέρτσικα και ένα στο Κουτσόκρανο, περιοχές ενταγμένες στο NATURA 2000. Επιθυμώ να μάθω ως Πωγωνήσιος και δημότης της Μερόπης, αν αυτή η δικτυακή ανακοίνωση είναι σε γνώση της Δημοτικής αρχής και της έγκρισης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Επίσης θα ήθελα να πληροφορηθώ αν καλέστηκες και αν παραβρέθηκες σε αυτή την επικοινωνιακή φιέστα του Παπίγκου, όπου λήφθηκαν αποφάσεις οι οποίες καταδικάζουν το Πωγώνι, σε περιθωριακή εγκατάλειψη και ερημοποίηση, λέξεις που συχνά έχουν διατυπωθεί και από συμβούλους του Δήμου και δημόσιες δηλώσεις.
Ό,τι και να συμβαίνει, ο Δήμος έχει την ηθική υποχρέωση και ευθύνη να ενημερώσει τους δημότες αλλά και να πάρει σαφή και απόλυτη θέση για αυτή την χωροθέτηση σε ένα βουνό που είναι η ψυχή του Πωγωνίου και το κέντρο της ιστορικοπολιτισμικής και αρχαιολογικής ταυτότητάς του.
Στα διαδικτυακά παράθυρα έχουν ήδη διατυπωθεί καθολικά αρνητικές αντιδράσεις για το γεγονός και η πλήρης αντίθεση για αυτή τη μεταχείριση και καταδίκη του Πωγωνίου χωρίς μια άμεση θέση του Δήμου, του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ως διατελέσας σε δύο περιόδους Νομαρχιακός Σύμβουλος Πωγωνίου, ως εκδότης επί 25 χρόνια της τοπικής εφημερίδας ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ, ως τιμηθείς από φορείς και αντιπροσωπευτικούς συλλόγους του Πωγωνίου, και ως συγγραφέας του Πωγωνίου, αισθάνομαι ότι έχω το δικαίωμα μιας αληθούς ενημέρωσης από τον Δήμαρχό μου, για να διαπιστώσω αν το Πωγώνι και ιδίως το παλαιό Πωγώνι, καταδικάζεται στον αφανισμό και αρχίζει να γράφεται η «ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ» του Πωγωνίου.
Περιμένοντας την απάντησή σου ευρίσκομαι στην πρώτη γραμμή της μάχης αυτής του Πωγωνίου δίπλα στους μαχόμενους συμπατριώτες μου.
Σε χαιρετώ
Ιωάννινα 10-6-2021
Κωνσταντίνος Χρ. Κωστούλας
Συγγραφέας-εκδότης


Δύο νέα βραβεία

ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ ΕΝ ΒΟΣΤΙΝΗ (ΜΕΡΟΣ 1ο+2ο)

✅ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 11 ΚΑΙ 12: Εκδηλώσεις ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ

#Vostiniotis▼