Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
του Κώστα Γ.Τσιλιμαντού.
Πολύ  απλοϊκά και με χροιά παραπολιτική  παρουσιάζονται τα αντεπιχειρήματα των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ  σ’αυτές τις δύσκολες  ώρες που το κράτος  και όλοι μας,  και προ παντός η εκπαίδευση, στερούμαστε πρωτότυπες και πρωτάκουστες ελευθερίες.
Δύσκολες ώρες περνάμε κύριοι, θυμηθείτε  τους Αθηναίους πολίτες που σε κρίσημες ώρες εγκατέλειψαν την πόλη τους στο εχθρό, μα έκαναν το παν για τα παιδιά τους μεταφερμένα στη Τροιζήνα, να μη στερηθούν τα γράμματα.
Ούτε για «τηλεοπτική παράσταση» ούτε για «αλλοίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας» πρόκειται, πολύ δε περισσότερο για «Οργουελικό περιβάλλον» και Μεγάλο Αδερφό». Για εφήμερη διαδικασία μιλάμε.
Πολύ φοβάμαι,  πως αν δεν πρόκειται αντιπολιτευτική τακτική, ή δεν διδάξατε ποτέ, ή δεν έχετε εμπιστοσύνη στο δάσκαλο, για να φαντάζεστε τέτοιες καταστάσεις.  Και στις δυο περιπτώσεις φοβάμαι πως δεν είστε οι κατάλληλοι να υποδείξετε τρόπους.
Μέσα στον εκπαιδευτικό μας κλάδο υπάρχουν άξιοι δάσκαλοι, πού ξέρουν να διδάσκουν, να στέκουν δίπλα στο μαθητή, να ακροάζονται τον παλμό του, να συνεργάζονται όπου χρειάζεται, να είναι αγαπητοί,  και να τιμούν με το έργο τους τον εαυτό τους και το επάγγελμα.
Εκεί έγκειται ο εμπνευσμένος δάσκαλος που, όχι μόνο δε φοβάται κακότροπους μαθητές, αλλά με την αγάπη του και την ευστροφία του καταφέρνει να δημιουργήσει στην τάξη φιλική ατμόσφαιρα και να υπακούν όλοι  στο γενικό καλό, που συμφέρει στο σύνολο..  
Ο δάσκαλος με τη διδασκαλία του δεν φοβάται το φακό, ο μαθητής  όμως πρέπει να προστατευθεί, να είναι από κάθε άποψη αθέατος , αλλά να ακούονται οι τυχόν παρατηρήσεις του υποβοηθώντας στην κατανόηση.
Τέτοιους δασκάλους πρέπει να αναζητήσει το Υπουργείο να βρεί στη δύσκολες ώρες που περνάμε, μέχρι να απαλλαγούμε από το κακό που βρήκε όλο τον κόσμο.

Δύο νέα βραβεία

ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ ΕΝ ΒΟΣΤΙΝΗ (ΜΕΡΟΣ 1ο+2ο)

✅ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 11 ΚΑΙ 12: Εκδηλώσεις ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ

#Vostiniotis▼