Αδελφότητα Πωγωνιανιτών Ηπείρου
Έφτασε η εποχή για μια εξόρμηση στην εξοχή για όσους δεν πάνε στο χωριό για τα τσίπουρα!
Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου ανεβαίνουμε την Πεντέλη!
Στις 10.00 το πρωί συναντιόμαστε στην καφετέρια Safe House στο Διόνυσο (https://www.facebook.com/Safe-House-515579728513881/), σημείο 0 στον χάρτη, όπου αν θέλουμε παίρνουμε καφέ και αφού συγκεντρωθούμε θα πάμε με τα αυτοκίνητα (μέσω της οδού Αιολίδος και προς την τοποθεσία “Αλούλα”) μέχρι το σημείο 1 του χάρτη. 
Από εκεί θα συνεχίσουμε με τα πόδια. Είναι ανήφορος όλος ο δρόμος μέχρι το πρώτο σημείο στάσης 2.
Στη συνέχεια έχει ακόμα ανηφόρα μέχρι το 3 όπου είναι ένας μεγάλος χώρος και βρίσκεται το ανοιχτό μουσείο λατομικής τέχνης (τοποθεσία “Αλούλα”).
Από εκεί έχει πολύ ωραία θέα. Από το 1 μέχρι το 3 είναι περίπου 650 μέτρα αλλά ανηφόρα, μέτρια, όπως από την πλατεία στο χωριό προς το μουσείο ας πούμε. 
Από εκεί μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω προς τις δύο εκκλησίες, τον Άγιο Λουκά και τον Άγιο Νικήτα που είναι περίπου άλλα 600 μέτρα αλλά σχετικά ίσιο και εύκολο μονοπάτι. Εκεί θα αποφασίσουμε τι ώρα θα επιστρέψουμε ώστε να πάμε να φάμε κάπου στη Δροσιά, η οποία απέχει 6-7 λεπτά από το σημείο 1. Σας περιμένουμε!
 

Στον χάρτη έχουν σημειωθεί με κίτρινο η διαδρομή με αυτοκίνητο από το σημείο συνάντησης 0 μέχρι εκεί που θα το αφήσουμε και με κόκκινο η διαδρομή που θα περπατήσουμε!!
Ο πρόεδρος
Μάνος Κιτσώνας

▼ Οι παρακάτω προβολές δεν εμφανίζονται σε Smartphones και Tablets

Μετακινηθείτε προς τα κάτω με τη ροδέλα του ποντικιού, για να δειτε όλα τα περιεχόμενα