2011, Τοπικά νέα 8/2011

Αύγουστος 2011
Πωγωνιανή
Ο ετήσιος χορός του Φιλεκπαιδευτικού,Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Πωγωνιανής, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011.

Εκδηλώσεις στο συνεδριακό κέντρο Πωγωνιανής


κάντε κλικ στις εικόνες για να μεγαλώσουν


Νέο Διοικητικό Συμβούλιο
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλεκπαιδευτικού,Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Πωγωνιανής, που εξελέγει στις 31 Ιουλίου 2011 και συγκροτήθηκε αυθημέρον σε σώμα, έχει ως εξής: 
Προέδρος: Οικονόμου-Κωστούλα Βασιλική 
Αντιπρόεδρος: Κυρούσης Εμμανουήλ 
Γ.Γραμματέας: Παράσχος Γεώργιος
Ταμίας: Καναβός Αθανάσιος
Μέλος: Ρώσσης Κωνσταντίνος

Έως που η ασυδοσία των blogs ;
(Δημοσίευση του Αντιδημάρχου Πωγωνίου Στυλιανού Κουκουλάρη, στο facebook Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011 στις 9:00 μ.μ.)
Έχετε παρατηρήσει κι εσείς ότι όποιος δεν καταφέρνει δε μπορεί ή φοβάται , να ανέβει σε δημόσιο βήμα για να εκφράσει τις απόψεις του , βρίσκει καταφύγιο στα ανώνυμα ιντερνετικά blog και με τακτικές άλλων εποχών , τύπου εικονικού<φέιγ βολάν > , προσπαθεί να σπιλώσει και να λασπώσει ανθρώπους , τόπους , κοινωνίες …
Ευτυχώς όμως ο κόσμος του διαδικτύου είναι ….πέλαγος , όπου ως ταξιδιάρικα πουλιά , η μια αποκάλυψη αναιρεί την επόμενη ή την προηγούμενη ή αυτοαναιρείται ...μένει μόνο η πίκρα όσων βλέπουν ξαφνικά να πυροβολούνται από τους ελευθερους σκοπευτές …. Συγνώμη blogers ….για να τεθεί ακόμη μια φορά το ερώτημα : Έως που η χρήση των blogs κι έως που η κατάχρηση ; Ως που η ελευθερία κι ως πού η ασυδοσία ;
Ευτυχώς όμως ο κόσμος της πραγματικότητας είναι πολύ μικρός για να κρυφτούν οι αγύρτες του διαδικτύου , γιατί όπως λένε και στο φιλόξενο τόπο μου : το ψέμα δεν έχει ρίζα , βγαίνει έυκολα …στο επόμενο …στην επόμενη ιστοσελίδα , την επόμενη στιγμή στην ίδια τη ζωή .
.
Ποντικάτες
Δευτέρα, 15 Αυγούστου · 12:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντικατών "Η παράδοση" σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και την Εκκλησιαστική Επιτροπή σας προσκαλούν στο ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι που θα πραγματοποιηθεί οπως κ κάθε χρόνο στο όμορφο χωριο μας.Μετα την λειτουργία στην κεντρική εκκλησία του χωριού της "Κοίμησις Της Θεοτόκου" θα ακολουθήσει κοινό τραπέζι στην περιβόλο το Δημοτικού σχολείου με το καθιερωμένο εκλεκτό φαγητό μας ενω μετά το φαγητο το γλεντι συνεχίζεται με παραδοσιακό πωγωνήσιο συγκρότημα το οποιο θα σας διασκεδάσει μέχρι αργα το βράδυ!!
Ελάτε να διασκέδασουμε Ποντικατιώτικα!!!
πηγή: facebook

Δολό
Πρόγραμμα εκδηλώσεων "ΔΟΛΙΩΤΙΚΑ 2011"




Κυριακή 14 Αυγούστου: Λαϊκά παραμύθια για παιδιά με την Ορέλια Χρήστου, στην αυλή του σχολείου το πρωί.
Τρίτη 16 Αυγούστου: Παρουσίαση της μουσικοθεατρικής παράστασης «Στου μισεμού την ώρα». Μια βραδιά που οι νέοι του χωριού θα αναπαραστήσουν με τη μουσική, το λόγο και την εικόνα, το αίσθημα του να γίνεσαι ξένος. Ξένος από ένα τόπο, από μια αγκαλιά, ξένος και από το όνειρο……;
Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συναυλία.
Τετάρτη 17 Αυγούστου: Το καθιερωμένο Δολιώτικο ¨ΑΝΤΑΜΩΜΑ΄ με τραπέζι και γλέντι, με το συγκρότημα του Κώστα Βέρδη.
Παρασκευή 19 Αυγούστου: Θεατρική παράσταση με το έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη «Το τάβλι» σε σκηνοθεσία του συγχωριανού μας Παύλου Νάστου. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Παύλος Νάστος και ο Άλκης Διαμάντης. Ο Παύλος Νάστος εκτός από την σκηνοθεσία επιμελήθηκε και τη μουσική της παράστασης. Οι φωτισμοί θα είναι του Βαγγέλη Νέτη και τα σκηνικά του Γιάννη Γιώτη.

Να σημειωθεί ότι σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι δωρεάν.
πηγή: dolo.gr 

Παλαιόπυργος
Ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού μας, διοργανώνει διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι προς τιμή της εκκλησίας μας "Κοίμησης Της Θεοτόκου". Μουσικά θα συνδράμει η κομπανία του Κώστα Βέρδη.
Η εκδήλωση ξεκινά στις 15 αυγούστου η ώρα 10 το βράδυ και συνεχίζετε στις 16 αυγούστου την ιδια ώρα μέχρι πρωίας !! Ας κάνουμε το καλοκαίρι μας παραδοσιακό ...
πηγή: facebook 

Βήσσανη
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΗΣΣΑΝΗΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗN ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 14 15 ΚΑΙ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!!
πηγή: facebook 

Αργυροχώρι
Τετάρτη, 17 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. - 18 Αυγούστου στις 6:00 π.μ
Παραδοσιακό πανηγύρι με το κλαρίνο να συνοδεύει μεχρι το πρωί τη διασκέδασή μας.
Απαγορεύεται να συμμετέχουν όσοι κάνουν δίαιτα, όσοι είναι σε ποτοαπαγόρευση και όσοι πιστεύουν ότι η παράδοση δεν τους αφορά.
Κι όταν βγει ο ήλιος από τη μελισσόπετρα, με τσίπουρο και λουκουμάδες θα δώσουμε ραντεβού ψυχής για το 2012.
Καλή αντάμωση!!!!
πηγή: facebook

Πώς απαξιώθηκε γενικά το Πωγώνι

Vostiniotis-more/Ταξίδια (600 βίντεο).