2 ΣΧΟΛΙA του Κώστα Γ. Τσιλιμαντού

ΣΧΟΛΙΟ A'
(Κι εσύ έχεις δίκιο!)
του Κώστα Γ. Τσιλιμαντού

 Ακούοντας  μια συντροφιά ανθρώπων  να σχολιάζει τον προχθεσινό δημόσιο  διάλογο των αρχηγών κομμάτων στην τηλεόραση σημείωσα έξι διαφορετικές γνώμες,που όμως,   με διαφορετικούς τρόπους,  όλες είχαν μια κατάληξη: Καμιά δεν απέριπτε κανέναν΄.

Ο  Μητσοτάκης  με καλά επιχειρήματα διήλθε τον σκόπελο των κρυφών παρακολουθήσεων και όσων αφορά το πολιτικό του πρόγραμμα υπήρξε κατατο πιστικός και πειστικός, ώστε αξίζει την ψήφο όλων των Ελλήνων.

Ο Τσίπρας , ο καλύτερος ομιλητής, ανέτρεψε  όλα τα εις βάρος του επιχειρήματα και το οικονομικό του πρόγραμμα αποδείχτηκε το καλύτερο, ώστε πρέπει  όλοι οι Έλληνες να τον εμπιστευτούν.

Κατά τον ίδιο τρόπο και οι τέσσερεις υπόλοιποι αρχηκοί κομμάτων είχαν τόσο καλά προετοιμαστεί,  ώστε όλοι βγήκαν.., λάδι!                                                                    

Και  ένας ακροατής, ο τελευταίος,  διερρωτήθηκε: Πως γίνεται όλοι δικαίως να…δικαιώνονται;

Η απάντηση ήρθε από τον Νασρεττίν Χόζα: Κι εσύ έχεις δίκιο!... 



ΣΧΟΛΙΟ B'
Του Κώστα Γ.Τσιλιμαντού


Aυτό που προτείνει ο κ. Τσίπρας; Να εισάγονται όλοι οι απόφοιτοι των Λυκείων στα Πανεπιστημια χωρίς καμιά βαθμολογία, προ-υ-ποθέτει μια κοινωνία με λυμένα προβλήματα, πολύ προηγμένη οικονομικά και πολύ περισσότερο πνευματικά, με δομές άψογες ,και με πανεπιστήμια τόσο ευρύχωρα και ιδιαιτέρως με άρτιους καθηγητές που θα μπορούν να επιβραβεύουν τους άξιους απ΄όλο τον εισαγόμενο όγκο, μια Δημοκρατία, όπως την προτείνει ο καθηγητής Μανόλης Μικρογιανάκης ,όπου κάθε άτομο έχει δικαίωμα στη μόρφωση, μια Ολυμπιακή Δημοκρατία, όπου όλοι πλέον στο στάδιο οι αθλητές (διάβαζε μαθητές) μπένουν με ίσα δικαιώματα στην αφετηρία (διάβαζε Πανεπιστήμιο) (αλλα η ισότης δεν ισχύει στην διάρκεια και στο τέλος του αγώνος, η πολιτεία βραβεύει τον νικητή. δηλαδή τους άξιους Αυτό κύριε Τσίπρα σαν όραμα να το κυνηγήσουμε . αλλά η εφαρμογή του προ-υ-ποθέτει κάποια στάδια του πολιτεύματος και κάποιες δομές πρωτόγνωρες για την κοινωνία μας.


Δύο νέα βραβεία

ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ ΕΝ ΒΟΣΤΙΝΗ (ΜΕΡΟΣ 1ο+2ο)

✅ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 11 ΚΑΙ 12: Εκδηλώσεις ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ

#Vostiniotis▼