2013. Λαογραφικό Μουσείο Πωγωνιανής (Βοστίνας) Πωγωνίου.


Λαογραφικό Μουσείο Πωγωνιανής (Βοστίνας) Πωγωνίου.
Αφήγηση κ. Κωστούλας Κώστας 13/8/2013

   Καταπληκτικό το Λαογραφικό Μουσείο Πωγωνιανής! Υπόδειγμα, "ξόμπλι" για Μουσεία αυτού του είδους! Σπάνια και εκθαμβωτικά όλα τα εκθέματά του! Όλα κουβαλούν μέσα τους ατόφια την ψυχή του Πωγωνίου και όχι μόνο, τους αγώνες και τις αγωνίες, την αυαισθησία και την ευρηματικότητα, τον μόχθο, την εργατικότητα και την αρχοντιά των ανθρώπων αυτής της ακριτικής περιοχής της πατρίδας μας!

   Εμπεριστατωμένη, γλαφυρή και ιστορικά θεμελιωμένη η παρουσίαση-ξενάγηση που έκανε ο ρέκτης της Παράδοσης και του Λαϊκού Πολιτισμού μας κ. ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ, Συγγραφέας, Δημοσιογράφος και Λαογράφος, τον οποίο είχα την τύχη να τον έχω συνάδελφο και προϊστάμενό μου και έμαθα από αυτόν πολλά για την αξία της προσφοράς και προπαντός της ανθρωπιάς! 

   Εύγε στους Πωγωνίσιους που φιλοτέχνησαν αυτή την ασφαλή ΚΙΒΩΤΟ!!! Έβαλαν μέσα της ό,τι πολύτιμο, αυθεντικό και αναντικατάστατο περισώθηκε από τον γνήσιο Ηπειρώτικο και Ελληνικό Πολιτισμό! Έφοδίασαν την ψυχή του τόπου μας με ανθεκτικό σωσίβιο, ώστε να μη κινδυνεύει από τον αφινιασμέο κατακλυσμό, από το τσουνάμι της παγκοσμιοποίησης , που όλα τα πολτοποιεί και όλα τα ισοπεδώνει. Συγχαρητήρια!!! 
Χ.Π
Η πιστόλα που εκλάπη από το Μουσείο Πωγωνιανής.

►Άλλα Μουσεία Ηπείρου...


Δύο νέα βραβεία

ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ ΕΝ ΒΟΣΤΙΝΗ (ΜΕΡΟΣ 1ο+2ο)

✅ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 11 ΚΑΙ 12: Εκδηλώσεις ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ

#Vostiniotis▼