Την έμπρακτη στήριξή του στο Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων για την άμεση αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας, δήλωσε ο Δήμαρχος Αρταίων.

Την έμπρακτη στήριξή του στο Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων για την άμεση αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας, δήλωσε ο Δήμαρχος Αρταίων.
.
Το Γεφύρι της Πλάκας θα αναστηλωθεί γρήγορα και σ’ αυτό θα συμβάλλει και ο Δήμος Αρταίων με όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.Το γκρεμισμένο από τις καταστροφικές πλημμύρες Γεφύρι της Πλάκας επισκέφτηκαν αρκετοί Δήμαρχοι της Ηπείρου, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων, Γιάννη Σεντελέ. Όλοι τους είχαν εκφράσει πριν καιρό τη στήριξή τους στο Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων, μετά το άκουσμα της είδησης της πτώσης του Γεφυριού της Πλάκας, και τώρα όλοι μαζί το επισκέφτηκαν για να δουν από κοντά την καταστροφή και να συζητήσουν σχετικά με τις ενέργειες για την αναστήλωσή του.
Το παρών στη συνάντηση έδωσαν ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρνέλης, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, ο Δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου, ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, ο Δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας, και ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου, καθώς και άλλοι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
«Η άμεση αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας αλλά και η προστασία όλων των πέτρινων γεφυριών της Ηπείρου αποτελούν κοινό άξονα διεκδίκησης για όλους μας», τόνισε ο Δήμαρχος Αρταίων. Και συνέχισε «Δεν θα πρέπει να τα περιμένουμε όλα από το κεντρικό κράτος, όπως ξέρετε ήδη έχει περάσει ενάμισι μήνας και ακόμα η Άρτα να κηρυχθεί πλημμυρόπληκτη. Πρέπει όλοι οι δήμαρχοι να κάνουμε κοινά μέτωπα συνεργασίας, αλληλοστήριξης και αλληλοβοήθειας σε ζητήματα μείζονος σημασίας, όπως είναι η προστασία των μνημείων μας, η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Βρεθήκαμε όλοι σήμερα εδώ για να δηλώσουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στο Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων και να μεταφέρουμε το μήνυμα της ενότητας και της αλληλοστήριξης σε διεκδικήσεις όπως είναι η αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας. Η άμεση έναρξη των διαδικασιών για την αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, αλλά και η λήψη μέτρων για την προστασία άλλων πέτρινων γεφυριών στην Ήπειρο αποτελεί κοινό αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης, κι εμείς ως Δήμος Αρταίων θα συμβάλλουμε με όλες τις απαιτούμενες ενέργειες. Μάλιστα, ο Δήμος Αρταίων έχει καταθέσει αίτημα για μελέτη στατικής επάρκειας του Ιστορικού Γεφυριού της Άρτας, ενώ θα πραγματοποιήσουμε και ειδική εκδήλωση για την προστασία των πέτρινων γεφυριών.
Όπως είναι γνωστό, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει αναλάβει τη σύνταξη της μελέτης για την αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας και πολλοί ιδιώτες έχουν δηλώσει ότι θα στηρίξουν οικονομικά την προσπάθεια αυτή, μα εμείς ως Δήμος Αρταίων προτείνουμε τη σύσταση και ενός Ταμείου Αλληλεγγύης με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα από φορείς και πολίτες για να συνδράμουμε όλοι στην προσπάθεια αυτή, γρήγορα και αποτελεσματικά, ώστε να δούμε πολύ σύντομα το μεγαλύτερο πέτρινο τοξωτό Γεφύρι των Βαλκανίων να στέκει αγέρωχο ξανά στη θέση του».


Δύο νέα βραβεία

ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ ΕΝ ΒΟΣΤΙΝΗ (ΜΕΡΟΣ 1ο+2ο)

✅ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 11 ΚΑΙ 12: Εκδηλώσεις ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ

#Vostiniotis▼