Στόχος διαρρηκτών επτά σπίτια στο ακριτικό Σταυροσκιάδι Πωγωνίου

Αφημένα στην τύχη τους τα ακριτικά χωριά μας
Στόχος διαρρηκτών επτά σπίτια στο ακριτικό Σταυροσκιάδι Πωγωνίου
Ο Χρ. Μαντάς επαναφέρει το θέμα φύλαξης στη Βουλήhttp://www.proinoslogos.gr/images/stories/FOTOGRAFIES/2011/APRILIOS_2011/26_11_2013/diarrhkths_lostos.jpg
• Μπορεί να σήμανε συναγερμός στην Ελλάδα και να αυξήθηκαν οι περιπολίες στα σύνορά μας από το πρωί της Κυριακής, μόλις έγινε γνωστή η απόδραση από αλβανικές φυλακές επικίνδυνων κακοποιών, ωστόσο αυτό το γεγονός δεν πτόησε τους διαρρήκτες στο ακριτικό Σταυροσκιάδι Πωγωνίου που εισέβαλαν σε επτά σπίτια και τα έκαναν «φύλλο και φτερό»!
Μάλιστα κάποια από αυτά κατοικούνται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, αλλά επειδή πρόκειται για ηλικιωμένους ανθρώπους τις βραδινές ώρες πηγαίνουν σε συγγενικά σπίτια στο χωριό για να μην μένουν μόνοι τους!

«Πάγωσαν» από τον φόβο τους!
Οι ελάχιστοι εναπομείναντες κάτοικοι έχουν κυριολεκτικά «παγώσει» από τον φόβο τους και για ακόμη μια φορά κάνουν έκκληση για ενίσχυση της φύλαξης στα παραμεθόρια χωριά. «Τι θέλουν τελικά, να μας διώξουν όλους από τα σπίτια μας», ανέφερε αγανακτισμένη στον «Π.Λ.» η κόρη της άτυχης ηλικιωμένης, η οποία έπεσε θύμα ληστείας στο Σταυροσκιάδι, αλλά ευτυχώς δεν ήταν μέσα στο σπίτι την ώρα της επίθεσης.
Ο «Π.Λ.» επανειλημμένα έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες από την εγκατάλειψη της υπαίθρου, αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται πως κανείς δεν συγκινείται! Τεράστιες είναι οι ευθύνες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το κλίμα ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί στα ακριτικά χωριά της Ηπείρου, αφού ως γνωστόν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της περιοχής μας έχουν κυριολεκτικά αποδεκατιστεί, τα μέσα είναι λιγοστά και ο αγώνας για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος είναι καθημερινός και επίπονος.
Ο Χρ. Μαντάς για την φύλαξη…
Την ίδια ώρα την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της φύλαξης στην παραμεθόρια περιοχή του Νομού Ιωαννίνων επισημαίνει με ερώτησή του στον Υπουργό  Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.
Όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην ερώτηση τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης της περιοχής ολοένα και αποδυναμώνονται χωρίς να γίνεται κάποια αντίστοιχη προσπάθεια ενδυνάμωσής τους. Η αστυνομική δύναμη που μετακινήθηκε από την παραμεθόρια περιοχή των Ιωαννίνων προς τα Ελληνοτουρκικά σύνορα όχι απλά δεν περίσσευε, αντιθέτως ήταν εξαιρετικά απαραίτητη και οι συνέπειες της απουσίας της γίνονται κάτι παραπάνω από αντιληπτές.
Ενώ σε σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο η απάντηση του Υπουργείου ήταν πως επεξεργάζεται σχέδιο  αξιολόγησης των σχετικών στοιχείων για να επιλεγούν λύσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, έξι μήνες μετά τα αποτελέσματά του σχεδίου αυτού  δεν είναι ορατά.    
Με βάση τα παραπάνω ο Χρ. Μαντά ζητά από τον Υπουργό να τον ενημερώσει για το πού βρίσκεται  η διαδικασία του σχεδίου που εκπονεί το υπουργείο εδώ και έξι μήνες κι αν σκοπεύει να πάρει άμεσα μέτρα αποτελεσματικής φύλαξης των περιοχών αυτών επαναφέροντας την αντίστοιχη αστυνομική δύναμη που υπήρχε πριν τις μετακινήσεις.
πηγή 

Δύο νέα βραβεία

ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ ΕΝ ΒΟΣΤΙΝΗ (ΜΕΡΟΣ 1ο+2ο)

✅ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 11 ΚΑΙ 12: Εκδηλώσεις ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ

#Vostiniotis▼