«Φτωχότερη» η Πωγωνιανή χωρίς τον Θωμά Ζαμπέλα

Σε βαρύ πένθος αποχαιρετά το 2012 η Πωγωνιανή και η ευρύτερη περιοχή της,  καθώς θρηνεί την απώλεια του επί σειρά ετών Προέδρου της Θωμά Ζαμπέλα.
Ο θάνατός του αιφνιδίασε τους συντοπίτες του, αφού τίποτε δεν έδειχνε ότι ο σφριγηλός – παρά τα 83 του χρόνια Θωμάς – όταν πριν λίγες εβδομάδες τους αποχαιρετούσε για ένα σύντομο ταξίδι στην Αθήνα, θα κατέληγε σε νοσοκομείο, μετά από μια επέμβαση ρουτίνας, όπως ήταν η αφαίρεση χολής. Η μετεγχειρητική του κατάσταση ήταν ωστόσο απρόβλεπτη και μη αντιμετωπίσιμη και έτσι συγγενείς και φίλοι – κυρίως απόδημοι- το περασμένο Σάββατο τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου και ετάφη.


Ο Θωμάς Ζαμπέλας, άφησε ανεξίτηλη τη «σφραγίδα» του στην Πωγωνιανή όπου έζησε σχεδόν όλη τη ζωή του. Αρχικά ως ταχυδρομικός υπάλληλος και μετά τη συνταξιοδότησή του και  επί δύο συναπτές τετραετίες, πρόεδρος της Κοινότητας. Από όλες τις θέσεις και τα αξιώματα που υπηρέτησε τα γνωρίσματά του ήταν πάντα ίδια:  Διακρινόταν για την εντιμότητα, την προθυμία και το  ζήλο   για την εξυπηρέτηση  του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του πρωτοστάτησε σε πλείστες πρωτοβουλίες ανασυγκρότησης της επαρχίας και κατέβαλλε τεράστιες προσωπικές προσπάθειες, για την ίδρυση και λειτουργία των Σχολών Λάτση, που για σχεδόν είκοσι χρόνια έδωσε άλλη πνοή στην περιοχή και στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας. Ακόμη και μετά την αποχώρησή του από την προεδρία της Κοινότητας, συνέχισε – μέχρι και τις τελευταίες ημέρες του βίου του - να αγωνίζεται για να δοθούν λύσεις σε ζητήματα της περιοχής, μεταξύ των οποίων και της λειτουργίας του Τελωνείου Δρυμάδων.

Ο Θωμάς Ζαμπέλας ευτύχησε να έχει μια ιδιαίτερα δεμένη οικογένεια με τις δύο κόρες του να εργάζονται σήμερα στην Αθήνα. Ο Π.Λ. εκφράζει στη σύζυγό του Βασιλεία, τις κόρες και τους λοιπούς του συγγενείς τα ειλικρινά συλλυπητήρια.

Δύο νέα βραβεία

ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ ΕΝ ΒΟΣΤΙΝΗ (ΜΕΡΟΣ 1ο+2ο)

✅ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 11 ΚΑΙ 12: Εκδηλώσεις ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ

#Vostiniotis▼