Αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα τοποθετηθεί
στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων η προτομή του βασιλιά Πύρρου!
Η πρωτοβουλία ανήκει στον εξ Αμερικής Ηπειρώτη Μιχ. Σέρβο

• Στην είσοδο του αεροδρομίου Ιωαννίνων, μόλις τελειώσουν οι εργασίες βελτίωσης, θα τοποθετηθεί η προτομή του βασιλιά Πύρρου.
Το Ίδρυμα Ελληνισμού Αμερικής και ο πρόεδρός του, ο γνωστός Ηπειρώτης Μιχάλης Σέρβος, πήραν αυτή την πρωτοβουλία τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τον μεγάλο Ηπειρώτη στρατηλάτη, το όνομα του οποίου φέρει, ως γνωστόν, το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.
Κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου στο χώρο του αεροδρομίου, ο κ. Σέρβος μίλησε για αυτή την πρωτοβουλία, υπογραμμίζοντας ότι πάντα θα προσφέρει ό, τι μπορεί στην Ήπειρο. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους πρώην Δημάρχους Ιωαννίνων Νίκο Γκόντα, Πασσαρώνας Σάκη Βλέτσα και Περάματος Μιχάλη Κασσή, τον πρώην Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Σταμάτη, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και τον πρώην υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη, για την αποδοχή της πρότασης να ονομασθεί το αεροδρόμιο σε «Βασιλεύς Πύρρος».

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ…
Από την πλευρά του, ο αερολιμενάρχης Ιωαννίνων Βασίλης Μητσιμάρης σημείωσε, ότι οι μελέτες για την διαμόρφωση του κόμβου εισόδου- εξόδου του αεροδρομίου έχουν ολοκληρωθεί και το έργο ξεκινά άμεσα. Αυτό σημαίνει, ότι τα αποκαλυπτήρια της προτομής θα γίνουν σύντομα.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ…
Η προσφορά του Μιχάλη Σέρβου στην ιδιαίτερη πατρίδα του είναι μεγάλη.
Στο παρελθόν έχει δωρίσει το άγαλμα του Πύρρου που βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων, το άγαλμα της Ολυμπιάδας, που έχει τοποθετηθεί στην ομώνυμη πλατεία στο κέντρο της πόλης, καθώς και το άγαλμα της «Πωγωνήσιας Μάνας» στην ακριτική Πωγωνιανή.
Πλέον, ο κ. Σέρβος ετοιμάζεται να δωρίσει ένα ακόμη άγαλμα αυτό της «Δεροπολίτισας Μάνας» σε χωριό της Δερόπολης Βορείου Ηπείρου
πηγή: ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Πώς απαξιώθηκε γενικά το Πωγώνι

Vostiniotis-more/Ταξίδια (600 βίντεο).