ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΥ ΕΞΟΧΟΤΗΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Φώτο από την ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΥ ΕΞΟΧΟΤΗΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
SlideShow Ευαγγέλου Γκόγκου #2010

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΥ ΕΞΟΧΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΕΔΡΟ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ


Με Αίσθημα Εθνικής Υπερηφάνειας, με ιδιαίτερη τιμή και ξεχωριστή χαρά, θέλω να σας

μεταφέρω τους θερμούς Πατριωτικούς χαιρετισμούς των Ελλήνων της Αμερικής. Είμαι ιδιαίτερα Υπερήφανος που βρίσκομαι σήμερα κοντά σας, στην Πόλη των Τεχνών, των Γραμμάτων, των Θρύλων και των Παραδόσεων, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα Ελευθέρια των Ιωαννίνων. Σκοπός του Ιδρύματος, είναι να προβάλλει τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό Παγκοσμίως. Οι Έλληνες της Αμερικής, έγραψαν Ιστορία με χρυσά γράμματα. Ο πρώτος Έλληνας που αποβιβάστηκε, στην Άγνωστη Ήπειρο στις 14 Απριλίου, 1528, στην Δυτική Ακτή της Φλώριδας, στην Πόλη του Clearwater, πού σήμερα αποκαλούνται Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ονομάζοταν Θεόδωρος Γκριέκο. ΄Ηταν ο πρώτος Έλληνας κατακτητής που συμμετείχε, σε Εξερευνητική αποστολή με τους Ισπανούς Θαλασσοπόρους. Με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής τοποθετήθηκε Ανδριάντας στον τόπο που αποβιβάστηκε ο Θεόδωρος Γκριέκο, τιμώντας την Μνήμη του Εξερευνητή. Περίπου 250 χρόνια αργότερα, η πρώτη Ομαδική Αποδημία Ελλήνων στην Νέα Ήπειρο έγινε το 1767, όταν ιδρύθηκε η αποικία της Νέας Σμύρνης στην Φλώριδα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, απο τον Ιατρό Τώρνμπουλ, με καταγωγή από την Σκωτία, ο οποίος είχε νυμφευθεί Ελληνίδα από την Σμύρνη. Προς τιμή της συζύγου του, ονόμασε την Πόλη της Νέας Σμύρνης στην Φλώριδα.
Οι Έλληνες της Αμερικής, αποδεικνύουν περίτρανα, για μιά ακόμη φορά, ότι αποτελούν αστείρευτη πηγή έμπνευσης, έρευνας και άντλησης ιδεών, που προωθούν και προάγουν το Πνευματικό, Κοινωνικό και Επαγγελματικό τους επίπεδο. Είμαι πεπισμένος, ότι η προσφορά των Ελλήνων στην Αμερική, θα χρησιμεύσει, ως εμπειρία και ως παράδειγμα, για όλες τις Εθνικές Ομάδες, αλλά συγχρόνως θα μας ενθαρρύνει, για την συνέχιση των προσπαθειών μας για ένα καλύτερο αύριο. Αποδεδειγμένα οι Έλληνες στην Αμερικής κατέχουν την Πρώτη Θέση στην Μόρφωση και Δεύτερη Θέση στις Οικονομικές Δραστηριότητες, απο όλες τις Εθνικές Ομάδες. Έχουν Υπηρετισει σε όλες τις Πολιτικές Θέσεις, απο αυτή του Αντιπροέδρου των Η.Π.Α. όπως, ο αείμνηστος Σπύρος Άγνιου ή Αναγνωστόπουλος, μέχρι τον τελευταίο Δημοτικό Σύμβουλο και παρ’ ολίγο να εκλέξουμε και Πρόεδρο των Η.Π.Α., τον Μιχάλη Δουκάκη, Ηπειρωτικής καταγωγής από την μεριά της μητέρας του.

Το Ίδρυμα Ελληνισμού Αμερικής καθιέρωσε, το ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ, να απονέμεται σε επίσημη εκδήλωση σε κάποια προσωπικότητα, που προσέφερε τις υπηρεσίες του, στον Ελληνισμό και στην Ανθρωπότητα, τιμώντας την Μνήμη του Κλεισθένους πατέρα της Δημοκρατίας. Με ιδιαίτερη τιμή και ξεχωριστή χαρά, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση, να προσκαλέσω την Αυτού Εξοχότητα τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τον κ. Κάρολο Παπούλια, για την Παραλαβή της Απονομής του Βραβείου. Επειδή κ. Πρόδρε το Βραβείο είναι γραμμένο στην Αγγλική, σας το διαβάζω σε μετάφραση στην Ελληνική Γλώσσα.

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ ΑΠΟΝΕΜΕΙ

ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΥ ΕΞΟΧΟΤΗΤΑ
ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

“ ΤΟ ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ “

ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ
ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΑΣ
ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ
ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ
ΙΔΡΥΤΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Μιχάλης Σέρβος
Πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής
πρώην Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής




Δύο νέα βραβεία

ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ ΕΝ ΒΟΣΤΙΝΗ (ΜΕΡΟΣ 1ο+2ο)

✅ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 11 ΚΑΙ 12: Εκδηλώσεις ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ

#Vostiniotis▼